rijles informatie kosten rijopleiding versnel je rijles contact de rijschool

De auto heeft meerdere vormen van verlichting die wisselend gebruikt worden.
De parkeerlichten zijn kleine, zeer energiezuinige lampjes zowel aan de voor als achterzijde die er voor zorgen dat je bij het parkeren in het donker zichtbaar bent.

Bij sommige auto's is het mogelijk om ze alleen links of rechts in te schakelen om nog meer energie te besparen. Dit is belangrijk omdat er tijdens het parkeren geen stroom word geproduceerd. Als je dimlicht zou voeren dan is de accu vrij snel leeg en kan de auto niet meer starten.

Stadsverlichting is parkeerverlichting hoewel er ook auto's zijn met extra parkeerlicht. Dagrijlicht is "luxe" uitgevoerd stads/parkeerlicht. Meestal als LED uitgevoerd.

Dimlichten zijn je "gewone" lampen die je gebruikt om te zien waar je rijdt. Grootlicht zijn de meest felle lampen die je hebt. Je gebruikt ze alleen in het donker en wanneer er geen tegemoetkomers zijn of andere weggebruikers met spiegels omdat deze lichten sterk verblinden.

Mistlichten zijn aan de voorzijde 2 lampen die laag en schuin schijnen om de berm zichtbaar te maken, aan de achterzijde is het een felle rode lamp.
all rights reserved to Team-rijopleiding