rijles informatie kosten rijopleiding versnel je rijles contact de rijschool

Voorrang oefenen

De borden oefenen

Theorie oefenen


Begin door eerst deze app's te installeren.
Voorrang oefenen zijn sleep vragen, deze leert je veel over welke regels je waar toepast.
Erg handig!
Je leert niet alleen hoe de voorrang het werkt, maar ook om in korte tijd overzicht te krijgen in een complexe situatie.
De overig 2 sprelen voor zich.De cursus
Het theorie pakket is een zeer uitgebreide en overzichtelijke.
Deze is normaal €35,- maar wanneer je komt lessen bij Team krijg je het (leen)boek inclusief 10 uur examen training gratis!

Het boek bestaat uit 25 hoofdstukken met elk een samenvatting aan het eind zodat je het nog even snel kan doornemen voor je doorgaat naar het volgende hoofdstuk.
De 10 uur examen training gebruik je zowel tijdens het leren als er na, zodat je weet hoe de vraagstelling is en gericht kan leren.
In de meeste gevallen zal 10 uur genoeg zijn maar mocht tijd te kort zijn, kan je voor een paar euro weer uren bij kopen.Zo gaat het examen
Machtigen:
Als je wilt dat Team je theorie examen aanvraagt mag je Team machtigen.
Om de rijschool te machtigen ga je naar het cbr.nl/mijncbr/machtigen.
Rijschool nummer:9208U3
Voor het machtigen heb je wel een DigiD code nodig, deze kan je hier aanvragen.
Het advies van Team is om zelf je theorie examen aan te vragen zodat je de beste tijd en plaats kunt bepalen aan de hand van je eigen agenda.Zelf plannen:
Wanneer je je theorie examen gaat plannen moet je rekening houden met een aantal zaken. De eerste is het belangrijkst: ben ik echt wel op de juiste site?
Er zijn veel bedrijven die hun uiterste best doen om te lijken op het CBR zoals deze, deze of deze.

Dit is de juiste site voor je aanvraag: https://www.cbr.nl/

Dan wanneer wil ik mijn examen doen? Je moet rekening houden met een gemiddelde wachttijd van 4 weken dus kan het verstandig zijn om je theorie examen vast in te plannen wanneer je nog aan het leren bent.
Het beste kun je dit direct inplannen wanneer je begint met je praktijk lessen.

Als laatste: heb ik misschien extra tijd nodig?
Het CBR biedt je de mogelijkheid om extra tijd bij te boeken wanneer je merkt dat je tijdens het oefenen net niet genoeg tijd hebt of merkt dat de tijdsdruk je te veel stress geeft. Hier zijn uiteraard wel extra kosten aan verbonden.Extra tijd:
Wanneer je merkt dat je tijd te kort hebt voor je antwoord doordat je moeite hebt met lezen of omdat je gewoon even moet nadenken over wat ze nou eigenlijk bedoelen, kun je extra tijd aanvragen.

Deze extra tijd zorgt er niet alleen voor dat je de vraag rustig kan lezen maar kan ook handig zijn voor het geval je last hebt van faalangsten. Deze extra tijd zorgt dan voor minder stress bij het beantwoorden van de vragen waardoor de kans op een black-out kleiner is.
Er zijn wel extra kosten aan verbonden maar doordat het je rust geeft zal je eerder en makkelijker slagen.Individueel
Voor mensen die veel last hebben van dyslectie of zeer faalangstig zijn is er de mogelijkheid tot het doen van een individueel theorie examen.

De kosten zijn hoog maar een individueel examen geeft in deze gevallen wel een veel grotere kans van slagen. Je krijgt er een uur de tijd voor en je mag het antwoord mondeling toe lichten.

Je kan kiezen voor "gewoon" en mondeling.
Bij een gewoon individueel examen is het enige verschil dat de tijd langer is. Bij een mondeling examen wordt de vraag voorgelezen.
Een individueel examen kan je niet zelf aanvragen maar loopt via Team.
Voor alle informatie volgens het CBR kijk je hier: CBR - IndividueelHet CBR:
Het CBR ofwel Centraal Bureau Rijvaardigheid is de organisatie van de overheid die verantwoordelijk is voor de toetsingen van o.a. de rijvaardigheid.

Zij hebben diverse vestigingen over het hele land en toetsen van tractor tot vrachtwagen met aanhanger maar ook de sancties voor het rijden onder invloed van alcohol lopen via het CBR.

Alle theorie examens worden ook bij het CBR afgenomen. Voor het theorie examen kan je echter niet overal terecht omdat sommige locaties te klein zijn. Je kan dan naar bv. Amsterdam of Utrecht, deze zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Amsterdam heeft de ruimste openingstijden; maandag tot en met donderdag. Bij drukte is er overloop naar vrijdag en bij grote uitzondering op zaterdag.

CBR site